Covid 19 Salgına Karşın Villalarda Alınan Önlemler

  • Home
  • Blog
  • Covid 19 Salgına Karşın Villalarda Alınan Önlemler
image
image

Covid 19 Salgına Karşın Villalarda Alınan Önlemler

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını hepimizin yaşamını etkilemiştir. Böyle bir ortamda temizlik ve sterilizasyon gibi hususlar ve daha bireysel bir tatil anlayışı olan villa tatili ön plana çıkmaktadır.

Kiralanan villalarda ortalama 1 haftalık kiralamalar yapılır ve sezon boyunca konaklayan farklı misafir sayısı kalabalık işletmelere nazaran daha azdır.

NELER YAPIYORUZ?

•    Villa çalışanlarımızı ve ekiplerimizi bilinçlendirici virüsten korunma yöntemleri  aktarılmıştır. Bu kapsamda ofisimizde her türlü temizlik ve dezenfekte işlemleri günlük olarak yapılmaktadır. 
•    Her giriş ve çıkışlarda dezenfeksiyon işlemleri yapılmaktadır.
•    Misafirlerimizin temas ettikleri tüm alan ve yüzeyler sıklıkla dezenfekte edilmektedir.
•    Çarşaf ve havlu gibi tekstil ürünlerimiz 60-90 derecede deterjan ile çamaşır makinesinde yıkanmaktadır.

Evlerin temizliği ve dezenfeksiyon işlemleri

Villaların kullanımı sadece rezervasyon yapan misafire aittir. Salgın olmadan önce de zaten en önem verdiğimiz konuların başımda gelen evlerin temizliği malum şartlardan ötürü çok daha özenle ve titizlikle yapılmaktadır. Genel temizliğin üzerine de dezenfeksiyon işlemi uygulanmaktadır. Bu işlem özellikle yaygın kullanılan alanlar gözönünde bulundurularak yapılır. Dezenfeksiyon işleminde genelde İl, İlçe Tarım Müdürlükleri tarafından onaylı kimyasallar, kaya tuzu ve / veya nano teknoloji kullanılmaktadır.

Sizin tatilde dikkat etmeniz gereken hususların başında dışarıdan evin içerisine alınan ürünlerin sterilizasyonu ve kalabalık ortamlarda uyulması gereken yetkili merciilerin uyulmasını isteği kurallara riayet etmek gelmektedir. Bu şekilde sizin için özenle hazırlanmış, tertemiz evinizde; huzurlu, dinlendirici ve sağlıklı bir tatil geçirebilirsiniz. Dezenfeksiyon işlemlerinin uygulandığı bazı örnekleri instagram sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Havuz temizliği

Sayfamızda yer alan evlerin büyük bir çoğunluğu özel havuzludur. Bu havuzların günaşırı bakımları ve kontrolleri yapılmaktadır ve kullanılan klor ve temizlik malzemeleri dezenfeksiyon işlemi için yeterlidir. Bu kimyasalların kullanılmasındaki amaç zaten virüs ve bakteri dahil her türlü mikrobun ortadan kaldırılmasıdır. Havuz temizliğinin yapılacağı saat aralığını ev sahibiniz ile eve girişte görüşebilirsiniz.

T.C. Sağlık Bakanlığı Önemli Sayfalar

 

 

Bunlarla birlikte küresel gelişmelerden haberdar olmak için Dünya Sağlık Örgütü’nü (WHO) takip etmekte yarar var.