Fethiye'de Gezilecek Yerler

image
image

Fethiye'de Gezilecek Yerler

En Güzel Tatil Rotalarından Fethiye’de Gezilecek Yerler

Fethiye turları nasıldır

Fethiye’de gezilecek yerler nerelerdir? 

Fethiye gezisinde mutlaka yapılması gerekenler nelerdir?

Sizde bu yaz Fethiye için yola çıkmayı planlıyorsanız mutlaka Fethiye gezi rehberimize bir göz atın deriz.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Fethiye, dünyanın en güzel denizi Ölüdeniz’den, Türkiye’nin ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu Likya Yolu’na, Rodos Şövalyeleri’nin yaşadığı Şövalye Adası’ndan, kendine has coğrafyasıyla Kelebekler Vadisi’ne kadar pek çok güzelliğiyle her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turistin ilgisini çekiyor.

Özellikle yaz aylarında tatilci akınına uğrayan Fethiye’nin çevresinde onlarca doğal güzellik, tarihi antik kent, koy, plaj ve yürüyüş rotası var. Fethiye’yi keşfetmeye başlamadan önce Fethiye gezilecek yerler listesine mutlaka göz atın.

Fethiye Merkez

Fethiye Merkez kimine göre cıvıl cıvıl, kimine göre curcuna olarak tabir edilen, özellikle yaz ayları oldukça kalabalık olan bir ilçemiz. Eğer büyük şehirlerin kalabalığından kaçıp kafa dinlemek için bir yerler arıyorsanız, listenizde Fethiye merkez olmasın deriz. Ama hareket olsun, canlılık olsun derseniz burası size göre. Fethiye merkez önceleri sadece yazlıkçıların ve turistlerin yaz aylarında bölgeye gelmesi ve yaz sezonunun uzun sürmesi sebebi ile kalabalık oluyordu. Fakat son yıllarda ikamet olarak da Fethiye’ye yerleşen nüfusun oranı oldukça artış gösteriyor. Bu sebeple Fethiye içinde araçla bir yerlere gitmek zulüm oluyor. Otoparklarda bile yer bulma şansınız olamayabiliyor. Kontrolsüz, plansız nüfus göçleri birçok tarihi ve doğal beldelerimizi berbat etti. Ülkemizin en büyük yaralarından biri de bu maalesef. Fethiye de bu yaradan payını alıyor. Ve daha da alacak gibi..

Afkule Manastırı

Kayaköy’ün tarihi siluetinin bir parçası olan Afkule, iki katlı bir bina olarak kayalar oyularak yapılmış. Aynı doğal yöntemlerle oyularak oluşturulan merdivenlerle çıkabileceğiniz bu manastır Elefterios adında bir keşişin çile makamıymış ama öyle bir manzaraya sahip ki pek öyle çile çekilecek bir yer gibi durmuyor.

Muğla’nın Fethiye ilçesi sınırları içerisinde yer alan Afkule Manastırı, çamlar arasından 5 km kadar yürüyünce karşınıza çıkacak muhteşem bir tarihi yapı. Gemiler Koyu istikametinde olan Afkule Manastırı deniz seviyesinden ise 400 metre yükseklikte konumlanıyor.

Ölüdeniz

Muğla-Fethiye’den kısa zaman içerisinde ulaşabileceğiniz Ölüdeniz doğanın tüm güzelliklerini kendisinde toplamıştır adeta. Denizinin durgun ve kendisine çağıran hali, ağaçların rüzgarla yaptıkları danslar turistleri her yıl yeniden kendisine aşık eder.

950 hektarlık alanda bulunan turistik bölge, devlet tarafından doğal sit alanı kabul edilmektedir. Kanunlarla korunan bu muhteşem güzellik bembeyaz kristal bir kumla örtülüdür. Belcekız koyunun içerisinde bulunan Ölüdeniz, güneş ışınlarının masmavi bir denize nasıl kırılarak girdiğini görebileceğiniz tek yer olmalıdır. Muğla güzellikleri içerisinde en fazla aşık olacağınız yer olarak söz edilebilir.

Ölüdeniz’de yamaç paraşütü etkinliklerine de katılabilirsiniz.

Saklıkent

10-15 yıl önce bir keçi çobanı tarafından keşfedilen Saklıkent Kanyonu, ziyaretçilerinde farklı duygular uyandıran ve mutlaka görülmesi gereken bir doğal güzelliktir. Saklıkent Kanyonu, bir park olduğundan girişte bilet almanız gerekmektedir. Ancak biletler oldukça makul fiyatlıdır. Kanyonun yaklaşık 800 metrelik bölümü geziye ve yürüyüşe açıktır. Ancak yoğun yağmur yağışının olduğu günlerde kanyon kapatılmaktadır. Böyle bir durumda ise yalnızca dışarıdan ufak bir kısmını görme şansını elde edebilirsiniz.

Fethiye Eski Çarşı

Paspatur Çarşısı olarak da bilinen bu bölgede giyim, hediyelik eşya, takı gibi pek çok ürünün satışının yapıldığı dükkanlar yer alıyor.

400 yıldan fazladır bu bölgede kök salmış olan Fethiye Hamamı’nın bulunduğu Fethiye Eski Şehir, hala eski yapısını koruyor.

Dilerseniz bu tarihi atmosferde bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Zira burada pek çok kafe ve restoran da yer alıyor.

Balık Hali

Fethiye şehir merkezinde yer alan, şehrin deniz mahsulü alanında kalbi konumunda olan Balık Hali, sadece bu ürünlerin satışının yapıldığı yer değil, aynı zamanda yeme içme mekanları ile donatılmış harika bir alan.

Tarihi 1960’lı yıllara kadar uzanan Arasta, yani Fethiye Balık Hali’nin bulunduğu bölge, ilçenin ticari merkezi olma özelliğini de taşıyor. Çarşının içerisinde gezinirken karşınıza çıkacak olan “balık taşı”na mutlaka göz atmalı, satışa sunulan taptaze balıklardan seçip hemen orada pişirterek afiyetle yemelisiniz.